Parohia Borșa Fântână, hramul „Izvorul Tămăduirii”

preot Tomoiagă Stelian

Telefon: 0745.350.595

Loc. Borşa, str. Dreptătii nr. 2,
Jud. Maramureş

Istoricul bisericii parohiale

Piatra de temelie a fost pusă în data de 20 octombrie 2002 . Biserica este construită din cărămidă, după un plan de tip navă , având o lungime de 27m, lăţime 8m, şi o înălţime de 22m, iar absida altarului este semicirculară nedecroşată. Naosul este acoperit cu o boltă semicirculară. Pe latura vestică este amplasat turnul clopotniţă angajat navei, a cărui şarpantă este în formă de coif, acoperită cu tablă. Pictura în frescă a fost finalizată în anul 2009, de către pictorul Costin Viorel. Preoţii care au slujit la altar au fost : Pr. Mariş Sorin-Florin ( 2002-2010 ), Pr. Tomoiaga Stelian (2010-prezent). Mihali Nicoară este cântăreţul de la strană, dar şi meşterul care a zidit biserica, iar Timis Adam este epitrop.

Cimitirele

Parohia are două cimitire, dintre care unul este lângă biserică, iar celălalt în comun cu al Parohiei ”Înălţarea Domnului” Borşa Complex.

Activităţi culturale şi filantropice în trecut

Parohia derulează diverse parteneriate cu Şcoala şi Primăria.
În fiecare Duminică, după slujba Vecerniei, copiii se adună la biserică pentru ora de cateheze.
În parohie activitatea filantropică este una bogată, credincioşii răspunzând solicitării preotului ca la sărbătorile importante să se distribuie pachete cu alimente pentru familiile nevoiaşe.

Profilul actual al parohiei

În prezent, parohia are un număr de 160 de credincioşi, preot paroh fiind părintele Tomoiagă Stelian.

Scroll to Top