Tot în toamna aceluiaşi an, se toarnă fundaţia bisericii noi şi începe construcţia bisericii de lemn în stil maramureşean, construită de o echipă de meşteri din Ieud, sub comanda vestitului meşter Hotico Vasile. În anul 2007, de Sfintele Paşti, se slujeşte pentru prima data în biserică. Biserica este
construită din lemn, după un plan sală, cu altar poligonal decroşat, având dimensiunile de 24 m lungime şi 7 m lăţime. Absida altarului este de 5 metri lăţime. Naosul este acoperit cu o boltă semicirculară. Turnul clopotniţei este angajat navei, a cărui şarpantă este în formă de coif, acoperită cu draniţă. În anul 2008, se achiziţionează şi se montează iconostasul din lemn de stejar de către meşterul Mihiş Viorel, din localitatea Baba, judetul Maramureş, iar pe data de 29 august 2008 Preasfinţitul Dr. Iustin Sigheteanul, împreună cu un sobor de preoţi, sfinţeşte biserica.
În perioada 2010-2011 se pictează biserica de către pictorii Grădinaru Victoriţa şi Rareş, în stil bizantin.
În anul 2012, se constuişte poarta de lemn în stil maramureşean şi gardul care împrejmuieşte biserica.
Cimitirele
Biserica nu are cimitir propriu, dar cei adormiţi sunt îngropaţi în cele două cimitire din centru localităţii, unul fiind foarte vechi lângă biserica de lemn, în el putând fi văzute cruci de piatră din secolul XVIII, iar altul mai nou lângă biserica Sfânta Treime .
Activităţi culturale şi filantropice în trecut
Cele mai multe dintre activităţile culturale şi religioase se desfăşoară la Căminul Cultural din localitate. De asemenea, se organizează seri duhovniceşti, precum şi activităţi cu copiii, în colaborare cu şcoala din localitate.